Afgelopen zaterdag mochten Eske en ik samen deelnemen aan de buddy CrossFit competitie de ‘Beach Throwdown’. Nou ja mochten.. Hier hebben wij ons zelf voor weten te kwalificeren uiteraard. Dik verdient dus en wat een dag!

We wisten al zo ongeveer een week voor het event plaats vond wat de workouts zouden zijn. Nog niet wat de gewichten van de sandbag run, de atlas stones en de dumbbell voor de snatches zouden worden. Ik gokte zwaar haha. En in zware dingen liften ben ik niet zo goed. Gelukkig mijn beasting buddy Eske wel, lucky me!

Samen vormen wij gewoon een awesome team! Eske, beresterk, super snel, een mega conditie en heeft bakken met wedstrijdervaring door haar boks achtergrond (kampioen bokster in Nieuw-Zeeland geweest). En dan heb je mij, het tegenovergestelde van Eske! Ik ben een lichtgewichtje, goed in alle gymnastics en bodyweight movements en ik ben vooral op lange events goed, na een bepaalde tijd kom ik in een flow, een soort van dieseltje zeg maar. Maar het allerbelangrijkst is onze vriendschap! We kennen elkaar al wat jaartjes, veel samen getraind en we kennen elkaar hierdoor gewoon heel goed, persoonlijk en op CrossFit vlak.

Event 1 vond ik te gek, call me crazy maar ik vond het echt vet. We moesten dus met z’n twee├źn een brancard met een zandzak van 55kg 2,5km verplaatsen over zand met een time cap van 30 min. We hadden een parcours van 4 rondjes om hekken heen en tijdens de eerste rond dacht ik echt ‘HOE GA IK DIT OOIT VOLHOUDEN’, mijn armen werden letterlijk uit mijn romp getrokken! Maar na een rommelige en langzame eerste ronde, kwamen we in ons game plan en konden we de overige 3 rondjes goed maken door elke 20-25 sec te wisselen van kant met super korte pauze ertussen. Dit ging echt top en gelukkig begon pas in de laatste ronde mijn grip het te begeven. Onze eind tijd was 20.08 min en we werden hiermee 8ste van de 20 in onze divisie.

Event 2 was minder mijn ding. Fietsen op een airbike is echt mijn allergrootste hel (naast thrusters, wallballs squat cleans, roeien, front squats en alles wat zware gewichten omvat uiteraard) en atlas stenen door het zand dragen is nou ook niet bepaald mijn strength.. Eske en ik moesten allebei apart een rondje van 20 calorieen op de airbike en 3 stenen oplopend in gewicht naar de overkant verplaatsen. De stenen waren 35kg, 43kg en 53kg. De eerste twee, no problem! Maar aangekomen bij de laatste steen, mijn eigen lichaamsgewicht om precies te zijn, lukte het mij helaas niet om mezelf op te tillen, laat staan over het zand te tillen! Maar Eske kon dit uiteraard wel en daarom begon zijn als eerste, know your game! Gelukkig was ik niet de enige wie dit niet kon ­čśë en werden we toch nog gedeelde 9de met 8 andere teams haha.

Event 3 was eigenlijk wel weer heel vet! Om en om een ronde van 10 dumbbell snatches van 22kg en heen en terug aan een touw zonder de grond aan te raken, dan moest je terug naar het begin. We moesten 6 rondjes (3 per persoon), maar in een time cap van 12 min bleek dit nauwelijks haalbaar ├╝berhaupt. We hebben allebei 1 volledig ronde gehaald en Eske had bijna haar 2de ronde af. Het touw duurde gewoon zo lang en voor mij was die dumbbell zo zwaar.. Maar toch was het vet! Pijnlijk en nu veel blauwe plekken van dat touw, maar vet! Gedeelde 6de plek bij dit event.

Maar na event 3 kreeg ik het even benauwd! Een cut off?? Wow, wait what.. Dat wist ik niet, waarom wist ik dit niet. Alleen de beste 10 zouden door gaan naar event 4. En event 4 was juist zo vet, Hero workout ‘Weijdt’ ter nagedachtenis van Mark Weijdt, wie is omgekomen bij een missie in Afghanistan 10 jaar geleden. Wat een eer om deze workout te mogen doen. Daarnaast is het gewoon een hele vette workout en wilde ik niet dat het opeens zomaar plotseling boem klap over was, ik had het net zo naar me zin. Daarnaast wilde ik mijn ‘moment to shine’ niet missen, 19 chest to bar pullups, dit kan ik unbroken, daar ben ik goed in!

Waar ik minder goed in ben is spanning, GOD ik trok het slecht. We stonden 9de overall na 2 workouts en de 3de zou bepalend zijn of we door gingen naar workout 4. Ik heb expres niet gekeken naar de tweede heat van workout 3, want ik kon er niet meer tegen die spanning. Tijdens de ceremonie van Mark Weijdt werden de scores geteld en op het online leaderboard verschenen langzaam de scores van de andere teams. Na een uur kwam ik er achter dat we 8ste waren geworden en dus DOOR! Zo’n vet gevoel! Helemaal omdat ik mijn lieve vriendje en trainingsmaatje nog kon laten weten dat ze konden komen om naar workout 4 te komen kijken, zo leuk!

Event 4 was te gek! Fucking zwaar en ik was ook fucking bang voor de squat cleans in het zand en met een axle bar (een dikke barbell). Ook zo spannend midden in het stadium met zoveel toeschouwers. Maar ik deed gewoon mijn eerste set van 19 chest to bar pullups unbroken en dat voelde geweldig! Mijn squat cleans deed ik rustig 1 om 1, zodat ik geen foutjes zou maken. Ik ken mijn eigen lichaam en kunnen zo goed. Ik weet wat mijn strengths en mijn weaknesses zijn en daar kan ik gewoon goed op inspelen. Zo hebben Eske en ik ook samen bij elke workout geprobeerd om de beste strategie te bepalen zodat we er het beste uit zouden komen! 7de plek bij event 4.

Uiteraard ben je na zo’n event nooit helemaal tevreden. Dit kon beter en dat had ik anders moeten doen. Maar he, anders zou het geen uitdaging meer zijn. We zijn achteraf gewoon dik en dun tevreden! 8ste overall en dat van een poel met 20 buddy teams. Best prima toch?!

Eske en ik, genaamd ‘Team Beauty & the Best’, hebben twee jaar geleden ook meegedaan met de Beach Throwdown en vorig jaar met de Ohana Throwdown (de kwalificatie workouts gewonnen).

On to next year, hopefully!

 

%d bloggers liken dit: