Wat tof dat jij verder leest. Hopelijk ben je zelf een CrossFit coach en voel jij je aangesproken omdat je nou net toevallig niét mee doet met The Open dit jaar. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig wat ik over dit onderwerp te zeggen heb, of je het nu met mij eens bent of niet. Allereerst wil ik duidelijk hebben gezegd dat dit puur mijn mening is, mijn visie en dat absoluut niet iedereen het met mij eens hoeft te zijn. Wat ik wel hoop is dat het je aan het denken zet. Dat jij jouw overwogen keuze opnieuw doorloopt en dat jij misschien, misschien ook niet, jouw keuze wel aanpast.

CrossFit coach zijn

Een CrossFit coach zijn betekend in mijn ogen niet de box binnen komen, de les geven en de box weer uit gaan. Een CrossFit coach zijn omvat zooooo veel andere onderdelen die er uiteindelijk voor zullen zorgen dat jij niet alleen een goede coach bent, maar ook een leuke coach waar je bij in de les wilt zijn, een geloofwaardige coach omdat jij je kennis op orde hebt en een betrokken coach wie onderdeel uitmaakt van een community.

Community

Wat CrossFit is ga ik hier niet uitleggen. Maar wat ik jou wél nu kan uitleggen is: CrossFit = community. CrossFit is a community based program, community developed and community driven. En er is niks anders wat mensen meer ‘accountable’ houd dan een community.

Community is gewoon te gek, punt. Voor buitenstaanders lijkt het misschien een soort van sekte (lees HIER waarom dat het eigenlijk ook is) maar wanneer je eenmaal in die sekte zit is het awesome. Community geeft persoonlijk contact, erkenning en herkenning, geeft houvast, geeft het gevoel dat je niet alleen bent, geeft lol en misschien zelfs vrienden en liefde. Dit zijn toch hele basale behoeftes van mensen lijkt mij? Dit hebben we allemaal hoe dan ook nodig. Hoe mooi is het dat wij dit kunnen doen voor ons werk en er zelf ook nog eens onderdeel van kunnen zijn.

The CrossFit Open

Als coach vind ik dat wij deze community moeten creëren. Wij geven onze atleten de faciliteiten om bij elkaar te komen. In de box, bij de koffie na de training, bij events, buiten de box, op social media, op Whatsapp en The CrossFit Open is hier een groot onderdeel van. Een heel groot onderdeel, want The Open is hét event van het jaar waar het voor 90% van alle CrossFitters in de wereld niet gaat om zichzelf te kwalificeren voor The CrossFit Games, maar voor het samen zijn. Zelfs CrossFit atleten doen vaak mee met The Open vanwege de community. De atmosfeer is gewoon te gek en vaak zijn atleten zelf ook coach of een box eigenaar.

Het voorbeeld zijn

Als CrossFit coaches zijn wij dus degene die ervoor moeten zorgen dat de community blijft bestaan. Zonder onze fijne lessen, motiverende berichtjes en enthousiasme zal een community nooit zo hecht en groot zijn als met. Dus het antwoord op mijn vraag waarom ik vind dat CrossFit coaches zouden moeten mee doen met The Open is eigenlijk heel simpel. Omdat wij het fucking voorbeeld zijn! Tuurlijk kan jij een goede coach zijn, tuurlijk kan jij mensen fitter maken, tuurlijk kan jij mensen aanmoedigen en pushen tot hun limits. Maar door zelf onderdeel te zijn van de community laat je zien: ‘we’re in this together. Wij als coaches doen mee aan The Open, ook al zijn we net zo bang en enthousiast tegelijk als de jullie. 

Gewoon mee doen

Door mee te doen met The Open als een coach ben je dus niet alleen een voorbeeld, maar ook geloofwaardig als een coach en laat je moed zien. Wie je ook bent als coach, een beginnende of meer ervaren coach én misschien zelf ook een goede atleet, The Open is challenging voor iedereen. Het is spannend, het is eng, het is misschien wel een moment waarbij jij gaat falen of wordt verslagen door één van de leden wie jij coacht. Maar fuck it, juist door te laten zien dat dit oke is laat jij zien waar CrossFit voor staat. Bij CrossFit laten wij onze ego buiten de deur, juist om een beter mens te worden, fysiek en mentaal. Dit is wat wij als coaches onze atleten willen meegeven. Door mee te doen aan The Open laat jij zien als coach dat het niet erg is om een workout te verkloten, om nog geen ring muscle up te kunnen, om een week ziek te zijn vóór The Open en tóch mee te doen, om misschien één week (of meerdere weken) van The Open te missen puur omdat het qua agenda niet anders kan. Lekker boeiend joh, that’s life.

Meld je NU aan via: https://open.crossfit.com

Liefs,
Vera Potharst
Volg mij ook via Instagram & Facebook

%d bloggers liken dit: